עוגיות חמאה

תארו לכם את הרגע הזה שאתם קמים בבוקר ופותחים את היום עם משהו חם וטעים לשתות כמו תה, נס קפה או שוקו חם. 15-20 דקות שהם רק שלכם עוד לפני שאתם מתחילים את מרוץ החיים הקדחתני הפרטי שלכם. זהו הזמן שלכם לעצמכם בו אתם מסדרים את המחשבות, קמים לאט לאט ושותים משהו חם שמעניק לכם אנרגיות חשובות לבוקר טוב. מה שיכול להוסיף לכם המון לבוקר שכזה אלו עוגיות חמאה טעימות שלא משנה כמה תנסו להפסיק לאכול אותן לא תצליחו. עוגיות פריכות, פשוטות וקלות להכנה, עם מרקם חלומי, עדין וטעים במיוחד. כל ביס נמס בפה וניתן לאכול אותן גם כקינוח, להגיש לאורחים ועוד. מומלץ להכין מראש כמות ולאחסן לשבוע-שבועיים קדימה בשקט. 

מצרכים:

  • 200 גרם חמאה רכה.
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2 חלמונים
  • שתי כוסות קמח
  • כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

הכנת עוגיות חמאה כמו הכנת עוגת לוטוס היא פעולה פשוטה יחסית. כל שאתם צריכים הוא לקחת מיקסר עם וו גיטרה, להכניס לקערת המיקסר את כל המצרכים. מומלץ לחתוך את החמאה לקוביות קטנות לפני. כעת יש להפעיל את המיקסר לערבוב קל עד שיתקבל בצק. יש להיזהר מעיבוד יתר של הבצק. 

כעת נעביר את הבצק לניילון נצמד ונגלגל אותו לכדי צורה של נקניק. נעביר למקפיא לחצי שעה כדי שיקפא מעט. נוציא את הבצק מהמקפיא ונחתוך אותו לפרוסות בעובי של כ1/2 ס"מ. כדאי להכין מראש סכין חדה למשימה זו ולבצע בזהירות כמובן. תוכלו לשמור על צורה זו או להכין בצורה של כדורים לבחירתכם. כעת נסדר את העוגיות על תבנית עם נייר אפייה ונכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך עשר דקות. למי מכם שירצה לשדרג את העוגיות ניתן לפזר מעט סוכר מעל העוגיות לפני האפייה. 

 

למאמרים נוספים: